Bästa brunchen hittar du på Ambiance à Vindåkra




Något att fira? Födelsedag, bröllopsdag eller varför inte mors dag?


Låt mig då varmt få rekommendera Restaurang Ambiance på Vindåkra gård, strax utanför Malmö. Här finner du fransk matlagning i skånsk miljö . Att få slå sig ner på en fårfäll vid kaminen en regnig söndagsförmiddag är värt en slant bara det. Att sedan dessutom få avnjuta franska delikatesser från brunchbuffén gör mig rent av lycklig.


Här snackar vi inte bakis-brunch med ägg, bacon och bönor. Nej, här har man i stället dukat fram ostron, färsk lax och en perfekt tillagad sparris. Vid nästa bord finner jag bland annat små delikata korvar, ett surdegsbröd, ostar, marmelader och en härligt röd biff med senap till. But the best is yet to come…Dessertbordet. Synd att man nästan hunnit äta sig mätt på det andra när det finns så mycket gott att njuta av på det söta bordet. Små spröda bakverk trängs med spritindränkta kaloribomber och chokladmoussé i långa rader.


I köket huserar Karim Khouani och Maxime Herbreteau tillsammans med Karims hustru Maja. Karim har hunnit med att arbeta på ett stort antal stjärnkrogar runt om i världen och Maxime har bland annat jobbat för Gordon Ramsey. Jag hoppas att de stannar kvar i Sverige.


Ambiance serverar också lunch och middag, något som jag tyvärr ej haft tillfälle att prova än.


Vindåkra gård är från 1870-talet och ligger i utkanten av Malmö, strax efter Svågertorp. Här finns även ett galleri, en inredningsbutik och ett fint utbud av dam/herr och barnkläder.


Var?
  Vindåkra Gård Vindåkravägen 3 Tel:040-121355 Hemsida www.vindakra.se

Varför? Därför att du är värd mer än en limpmacka till söndagsfrukosten.

Servett gillar Att landet kan ligga så nära stan och att man där i den skånska myllan finner en bit av Frankrike.

Vad kostar det? $$$ Billigt är det inte men väl värt pengarna för det där speciella tillfället.
Ambiancé har fullständiga rättigheter. Det går alltså utmärkt att få Champagne till sin brunch.

 


RSS 2.0